Než si od nás přivezete koťátko, je nutné zajistit mu vše pro jeho potřeby. To znamená pelíšek, škrabadlo, kočičí toaletu s kvalitním stelivem, misku na suchou a vlhkou stravu a přísun čerstvé vody. Dále zkontrolujte, zda koťátku nehrozí pád z výšky. Dbejte na zajištění balkónu a oken, odstraňte z dosahu koťátka jedovaté pokojové rostliny a skleněné či ostré předměty, o které by se mohlo zranit, pořiďte pár speciálních kočičích hraček, kde nehrozí riziko spolknutí malých částí.

V prvních dnech po příjezdu domů může koťátko „pobrekávat“, ale rychle si zvykne na nové, milující prostředí. Je také dobré neměnit mu stravu, na kterou bylo dosud zvyklé u chovatele, rychlá změna značky granulek či masových konzerv by mohla koťátku způsobit nepříjemné zažívací obtíže.

Ačkoliv kotě většinu dne prospí a nevyžaduje intenzivní pozornost, je třeba vymezit si volný čas na hru a zábavu, jen tak bude koťátko krásně prospívat a bude šťastné – a vy s ním.

Máme ještě volná nádherná koťátka od naší Foxy, vrh „I“, neváhejte nás kontaktovat. Prázdniny rychle utečou a koťátka budou moci odejít do nových domovů v polovině září.

Přikládáme do galerie pár fotografií z minulých odchovů. Není šťastný domov bez kočky…